Alles over een uitvaart in Groningen

Wat kost een uitvaart in Groningen

Een uitvaart is over het algemeen heel kostbaar, families moeten rekening houden met een bedrag van enkele duizenden euro’s. Sommige kosten staan min of meer vast, denk dan bijvoorbeeld aan de grafrechten als een overledene wordt begraven of de kosten voor het cremeren van de overledene in het crematorium. Maar het zijn vooral alle zaken rond het begraven en cremeren die bepalen wat een uitvaart gaat kosten.

Mensen die de kosten graag zo laag mogelijk willen houden kunnen verschillende dingen doen om de kosten te drukken. Dat kan door bij elke keuze te letten op de kosten, zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor de goedkoopste kist en men kan besluiten om tijdens de condoleance geen drank en hapjes te laten serveren. Families kunnen er ook voor kiezen om veel zaken zelf te regelen.

Goedkope budget uitvaart in Groningen

De gemiddelde prijs die in Groningen wordt betaald voor een uitvaart is vijfduizend euro. Niet iedereen kan of wil zoveel geld betalen voor een uitvaart. In dat geval kan de familie overwegen om te kiezen voor een budget uitvaartaanbieder. Dit zijn uitvaartondernemers die goedkope uitvaarten in Groningen aanbieden.

Een budget uitvaartondernemer verkoopt doorgaans uitvaartpakketten. Daardoor kunnen ze efficiënt werken, een hoge kwaliteit leveren terwijl ze de kosten laag houden. Voor nabestaanden is niet alleen de besparing van duizenden euro’s fijn, maar ook het feit dat ze zekerheid hebben. Ze kunnen vooraf precies zien welke producten en diensten worden geleverd en wat de kosten daarvan zijn. Na de uitvaart zullen ze daardoor niet worden geconfronteerd met onverwachte extra kosten. Nabestaanden die de uitvaartplechtigheid en condoleance graag thuis willen houden kunnen vaak al kiezen voor het eenvoudigste pakket. In dat geval levert de uitvaartondernemer alleen alle producten en diensten die noodzakelijk zijn. Denk daarbij aan de kist, de verzorging van de overledene, het vervoer en de crematie of begrafenis.

Om een indruk te krijgen kunt u kijken op www.budgetbegrafenis.nl hier wordt een eenvoudige begrafenis inclusief graf al aangeboden vanaf 1.850 euro. Een goedkope crematie, vanaf 1.350 euro, kan worden geregeld op www.budgetcrematie.nl.

Uitvaartondernemers uit Groningen vergelijken

Er zijn behoorlijk wat uitvaartondernemers actief in Groningen. Allemaal hebben ze hun eigen werkwijze en kwaliteiten. Voor families is het natuurlijk heel moeilijk om bijvoorbeeld uit een krantenadvertentie op te maken of een uitvaartondernemer goed werk levert. Het regelen van een uitvaart is niet alleen een hele emotionele, maar ook intieme gebeurtenis. Nabestaanden zijn vaak overvallen door verdriet en moeten in die tijd kunnen vertrouwen op een uitvaartondernemer die hen op een goede en prettige manier helpt. Het is voor nabestaanden dus heel belangrijk dat ze kiezen voor een uitvaartondernemer die bij hen past.

Op Uitvaartmarkt.nl is het mogelijk om verschillende uitvaartondernemers uit Groningen met elkaar te vergelijken op prijs, kwaliteit en persoonlijkheid. Een vergelijking op Uitvaartmarkt.nl kan al gauw enkele honderden euro’s besparen. Maar het financiële voordeel is niet het enige wat belangrijk is. Families kunnen op Uitvaartmarkt.nl ook zien met welke uitvaartondernemer ze te maken hebben. Zo sturen sommige uitvaartondernemers bijvoorbeeld een film mee waarin ze zich presenteren. Op die manier kan de familie thuis heel eenvoudig zien of de betreffende ondernemer bij hen past. Ze weten van te voren dus zeker dat ze geen uitvaartondernemer aan de deur krijgen waar ze eigenlijk helemaal geen goed gevoel bij hebben.

Op Uitvaartmarkt.nl kan men een uitgebreide wensenlijst invullen. Nadat deze is verstuurd ontvangt de aanvrager binnen enkele uren offertes van verschillende uitvaartondernemers uit Groningen en omgeving. Het gebruik van Uitvaartmarkt.nl is kosteloos voor zowel de uitvaartondernemer als de aanvrager. Soms denken mensen dat ze na een overlijden geen tijd hebben om verschillende uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken. Maar dat is absoluut niet het geval, er is geen enkele reden om binnen een uur een uitvaartondernemer te kiezen. Het is juist heel verstandig om eerst even de tijd te nemen voor elkaar en daarna een uitvaartondernemer te bellen.

Wat kost mijn eigen uitvaart

Vaak hebben mensen wel een idee hoe ze willen dat hun eigen uitvaart er uit komt te zien. Men heeft alleen meestal geen idee wat de uitvaart van hun wensen zal gaan kosten. Mensen die willen weten wat hun uitvaart gaat kosten kunnen dit heel eenvoudig en snel inzien door de uitvaart kostencalculator in te vullen. De kostencalculator maakt gebruik van de gemiddelde tarieven die uitvaartondernemers in heel in rekening brengen voor hun diensten en producten. De uitvaart kostencalculator van Uitvaart.nl is geheel gratis te gebruiken en het is ook anoniem. Er wordt dus niet gevraagd naar persoonsgegevens o.i.d. en men ziet direct in beeld wat de kosten zullen zijn.

De uitvaart kostencalculator kan niet weergeven wat de grafrechten zijn die in rekening worden gebracht als er wordt gekozen voor een begrafenis. Dat komt omdat begraafplaatsen helemaal zelf mogen bepalen welke kosten ze in rekening brengen. En die tarieven kunnen in Nederland vele duizenden euro’s verschillen. Mensen die kiezen voor een begrafenis kunnen in het hoofdstuk Begraafplaatsen in Groningen meer lezen over de tarieven die in Groningen worden gevraagd voor een graf.

Verzekeren voor een uitvaart

Het is mogelijk om een speciale verzekering af te sluiten voor de kosten van een uitvaart, dit noemen we ook wel een uitvaartverzekering. Er zijn verschillende verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. In grote lijnen worden er twee soorten uitvaartverzekeringen aangeboden. Het gaat dan om een natura verzekering en een kapitaal verzekering. In het geval van een natura verzekering zal de verzekeraar de uitvaart het liefst zelf willen uitvoeren. Omdat een verzekeraar relatief veel uitvaarten verzorgd kan de verzekeraar inkoop voordeel behalen.

Het staat families overigens vrij om ook in het geval van een natura verzekering te kiezen voor een andere uitvaartondernemer dan die van de verzekeraar. Maar men moet er in dat geval wel rekening mee houden dat de verzekeraar mogelijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Het is daarom verstandig om eerst even te bellen met de verzekeraar om te vragen welk bedrag uitgekeerd zal worden. Men kan dan aan de uitvaartondernemer van keuze vragen of deze de uitvaart kan uitvoeren voor dat bedrag of dat de familie zelf wat geld moet bijleggen.

Bij een kapitaal verzekering wordt (maximaal) het bedrag uitgekeerd dat is overeengekomen in de polis. Dit bedrag kan worden besteed aan een uitvaart en de familie is helemaal vrij in de keuze van de uitvaartondernemer. Op Uitvaartverzekering.com is uitgebreide informatie te vinden over uitvaartverzekeringen en de verschillende soorten verzekeringen die er zijn.

Uitvaartverzekeringsregister

Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen

Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.

Sinds december 2015 is er een site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.