Alles over een uitvaart in Groningen

Ellen Nooren Uitvaartverzorging

Kleinschalig, betrokken, warm en deskundig.

Een uitvaart is een persoonlijke aangelegenheid en dient zich soms verwacht, maar vaak ook geheel onverwacht aan. Ellen Nooren Uitvaartverzorging denkt hierbij graag met u mee. Wij verzorgen de uitvaart zoals u dat wilt, uw wensen staan centraal. Zowel voor als na het overlijden van uw dierbare. Wij zetten ons op warme, betrokken wijze voor u in. U kunt rekenen op onze deskundige bijdrage en actuele kennis van zaken zoals over ontwikkelingen op het gebied van natuurbegraven, opbaring en thanatopraxie. Wij begeleiden u en uw familie op persoonlijke wijze, zodat u met een positief gevoel kunt terugkijken op een warm, waardig en respectvol afscheid van uw dierbare.

Het contact tussen u en de uitvaartbegeleider is belangrijk. Daarom heeft u vrijwel altijd te maken met één persoon die u begeleidt vanaf het moment dat u het overlijden meldt, tot en met de dag van de uitvaart. U kunt uw uitvaartbegeleider op ieder gewenst moment bellen, zowel overdag, 's nachts, 's avonds als in het weekend. Bij het regelen en voorbereiden van de uitvaart zorgen wij voor rust, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Nagenoeg alle zaken rondom de uitvaart verzorgen wij zelf. Eén van de eerste dingen die gedaan moet worden na het overlijden, is de verzorging van het lichaam (ook wel 'het afleggen' genoemd). Dit doen wij zoveel mogelijk samen met de familie en we besteden daar zoveel tijd aan als nodig is. Het is mooi als de overledene er weer even uit komt te zien zoals hij of zij was vóór het overlijden, terwijl de nabestaanden tegelijkertijd weten dat hun dierbare gestorven is. Dit is vaak van belang voor het proces van verwerking, wat begint met acceptatie van het overlijden.

Soms vraagt een familie ons om de meest noodzakelijke dingen te regelen. Dan is dat wat we doen en zorgen wij bijvoorbeeld voor de thuis opbaring of opbaring op locatie, voor het rouwvervoer en de crematie of het graf op de begraafplaats van voorkeur. In andere gevallen geven families aan dat ze over verschillende mogelijkheden advies wensen en graag uitgebreide begeleiding willen bij de uitvaart en voorbereiding. Dan komt er een aantal zaken bij, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van rouwdrukwerk, het uitzoeken van mogelijke locaties en het inrichten daarvan, schrijven van een 'in memoriam' (levensverhaal) en de rol van ceremoniemeester bij de afscheidsbijeenkomst. Alles kan. In iedere gewenste situatie leveren wij met dezelfde inzet onze bijdrage.

U bent altijd vrij in de keuze van een uitvaartonderneming, ook wanneer u een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Bij kapitaalverzekeringen wordt er een geldsom uitgekeerd of kan de nota van de uitvaart worden ingediend bij de verzekeraar. Bij een naturaverzekering heeft u recht op een bepaald pakket aan diensten en producten. Wij kunnen uitleg geven over uw eventuele verzekering en zorgen ervoor dat u een overzichtelijke begroting ontvangt van de uitvaartkosten, bij voorkeur op de tweede regeldag na het overlijden.

Regelmatig worden wij benaderd met verzoeken om informatie. Wij zijn graag bereid om uw wensen en vragen te bespreken. Dat kan in een persoonlijk gesprek bij u thuis of bij ons, alsook telefonisch of schriftelijk. Net wat u wilt. Ook kunnen wij op basis van een informatief gesprek een kostenindicatie voor u maken.

Indien u het op prijs stelt, bieden wij u de mogelijkheid tot een nazorggesprek dat enige tijd na de uitvaart plaats kan vinden. We horen dan graag hoe u terugkijkt op de uitvaart en soms zijn er nog vragen van praktische aard waarbij we u kunnen helpen.

Ellen Nooren Uitvaartverzorging is werkzaam in de provincies Drenthe en Groningen, zoals in Assen, Hoogeveen, Roden, Peize, Eelde, Norg, Beilen, Rolde, Loon, Balloo, Grollo, Borger, Anderen, Smilde, Tynaarlo, Vries, Zuidlaren, Groningen, Haren, Onnen, Glimmen, Harkstede, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Winsum, Bedum, Stedum, Ten Post en Veendam. Ook buiten deze gebieden verzorgen wij op verzoek uitvaarten.


Contact

Bezoekadres  :  Dorpsstraat 14
9482PC  Tynaarlo
Postadres  :  Dorpsstraat 14
9482PC  Tynaarlo
E-mail  :  info@ellennooren.nl
Web  :  www.ellennooren.nl
Telefoon  :  06 22 44 88 77

Foto's:

Overlijden in regio Groningen melden?
Bel nu direct: 050 - 820 0674