Alles over een uitvaart in Groningen

Wat kost een uitvaart in Groningen

Een uitvaart is over het algemeen heel kostbaar, families moeten rekening houden met een bedrag van enkele duizenden euro’s. Sommige kosten staan min of meer vast, denk dan bijvoorbeeld aan de grafrechten als een overledene wordt begraven of de kosten voor het cremeren van de overledene in het crematorium. Maar het zijn vooral alle zaken rond het begraven en cremeren die bepalen wat een uitvaart gaat kosten.

Je kan al een eenvoudige compleet verzorgde uitvaart regelen vanaf 1.515 euro. Bel voor informatie of het regelen van een uitvaart met nummer 050 - 820 0674 (24/7).

Mensen die de kosten graag zo laag mogelijk willen houden kunnen verschillende dingen doen om de kosten te drukken. Dat kan door bij elke keuze te letten op de kosten, zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor de goedkoopste kist en men kan besluiten om tijdens de condoleance geen drank en hapjes te laten serveren. Families kunnen er ook voor kiezen om veel zaken zelf te regelen.

Goedkope budget uitvaart in Groningen

De gemiddelde prijs die in Groningen wordt betaald voor een uitvaart is vijfduizend euro. Niet iedereen kan of wil zoveel geld betalen voor een uitvaart. In dat geval kan de familie overwegen om te kiezen voor een budget uitvaartaanbieder. Dit zijn uitvaartondernemers die goedkope uitvaarten in Groningen aanbieden.

Crematie vanaf 1.515 euro

Wil je een goedkope goedverzorgde crematie regelen in Groningen dan kan dat al vanaf 1.515 euro. Kijk voor informatie op www.budgetcrematie.nl/direct of bel met nummer 050 - 820 0674

Begrafenis vanaf 2.235

Een goedkope begrafenis kan al worden geregeld vanaf 2.235 euro. Kijk voor informatie en de mogelijkheden op www.budgetbegrafenis.nl of bel met nummer 050 - 820 0674.

Reviews

Wil je weten hoe andere nabestaanden een goedkope uitvaart hebben ervaren? Kijk dan op www.budgetcrematie.nl/beoordelingen of op www.budgetbegrafenis.nl/beoordelingen.

Wat kost mijn eigen uitvaart

Vaak hebben mensen wel een idee hoe ze willen dat hun eigen uitvaart er uit komt te zien. Men heeft alleen meestal geen idee wat de uitvaart van hun wensen zal gaan kosten. Mensen die willen weten wat hun uitvaart gaat kosten kunnen dit heel eenvoudig en snel inzien door de uitvaart kostencalculator in te vullen. De kostencalculator maakt gebruik van de gemiddelde tarieven die uitvaartondernemers in heel in rekening brengen voor hun diensten en producten. De uitvaart kostencalculator van Uitvaart.nl is geheel gratis te gebruiken en het is ook anoniem. Er wordt dus niet gevraagd naar persoonsgegevens o.i.d. en men ziet direct in beeld wat de kosten zullen zijn.

De uitvaart kostencalculator kan niet weergeven wat de grafrechten zijn die in rekening worden gebracht als er wordt gekozen voor een begrafenis. Dat komt omdat begraafplaatsen helemaal zelf mogen bepalen welke kosten ze in rekening brengen. En die tarieven kunnen in Nederland vele duizenden euro’s verschillen. Mensen die kiezen voor een begrafenis kunnen in het hoofdstuk Begraafplaatsen in Groningen meer lezen over de tarieven die in Groningen worden gevraagd voor een graf.

Verzekeren voor een uitvaart

Het is mogelijk om een speciale verzekering af te sluiten voor de kosten van een uitvaart, dit noemen we ook wel een uitvaartverzekering. Er zijn verschillende verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. In grote lijnen worden er twee soorten uitvaartverzekeringen aangeboden. Het gaat dan om een natura verzekering en een kapitaal verzekering. In het geval van een natura verzekering zal de verzekeraar de uitvaart het liefst zelf willen uitvoeren. Omdat een verzekeraar relatief veel uitvaarten verzorgd kan de verzekeraar inkoop voordeel behalen.

Het staat families overigens vrij om ook in het geval van een natura verzekering te kiezen voor een andere uitvaartondernemer dan die van de verzekeraar. Maar men moet er in dat geval wel rekening mee houden dat de verzekeraar mogelijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Het is daarom verstandig om eerst even te bellen met de verzekeraar om te vragen welk bedrag uitgekeerd zal worden. Men kan dan aan de uitvaartondernemer van keuze vragen of deze de uitvaart kan uitvoeren voor dat bedrag of dat de familie zelf wat geld moet bijleggen.

Bij een kapitaal verzekering wordt (maximaal) het bedrag uitgekeerd dat is overeengekomen in de polis. Dit bedrag kan worden besteed aan een uitvaart en de familie is helemaal vrij in de keuze van de uitvaartondernemer. Op Uitvaartverzekering.com is uitgebreide informatie te vinden over uitvaartverzekeringen en de verschillende soorten verzekeringen die er zijn.

Uitvaartverzekeringsregister

Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen

Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.

Sinds december 2015 is er een site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Overlijden in regio Groningen melden?
Bel nu direct: 050 - 820 0674