Alles over een uitvaart in Groningen

Top uitvaarten

Regel het zelf online

Wie graag zelf de touwtjes in handen houdt, kan een persoonlijke uitvaart online regelen. Er zijn diverse pakketten beschikbaar en het is nog goedkoop ook.

Toen David Bowie vorig jaar overleed, was niet alleen zijn dood voorpaginanieuws. Dat de zanger ervoor had gekozen om géén uitvaartceremonie te laten plaatsvinden, was net zo goed groot nieuws. ‘Bowie in het geheim gecremeerd’ schreeuwde een tabloid. De rockmuzikant, die de wereld superhits heeft nagelaten als Heroes en Let’s Dance, had gekozen voor een zogeheten technische crematie. Hierbij wordt het lichaam gecremeerd zonder poespas er omheen. Of wel: geen plechtigheid of bijeenkomst. Eens te meer bleek dat Bowie zijn tijd ver vooruit was, zowel tijdens als na zijn leven.

De populariteit van deze vorm van afscheid is groeiende. Steeds meer mensen nemen de uitvaartregie in eigen hand. Bijvoorbeeld door hun dierbare thuis op te baren in de ongedwongen en intieme sfeer van de eigen woonkamer. Dat maakt het mogelijk op elk moment aanwezig te zijn bij de overledene, om als nabestaanden met elkaar verhalen op te halen, naar muziek te luisteren en misschien een wijntje te drinken. Dat levert een persoonlijk en intiem afscheid op en scheelt ook nog eens enorm in de kosten.

Top Uitvaarten helpt nabestaanden bij het vormgeven van een uitvaart in de intieme omgeving van thuis. Daarvoor heeft het bedrijf verschillende sites in het leven geroepen waarop een complete uitvaart is te bestellen, 24 uur per dag en zeven dagen in de week in heel Nederland.

De site begrafenis.com is er voor mensen die kiezen voor begraven; crematie.com voor wie kiest voor cremeren. Op de sites worden diverse pakketten aangeboden: van de absolute basis tot een volledig verzorgde uitvaart, want ook dat blijft natuurlijk mogelijk.

Bij elk pakket is een uitgebreide handleiding voorhanden met handige tips om de eigen inbreng van nabestaanden te stimuleren. Zo worden tips gegeven over hoe je een afscheidsspeech schrijft, een plechtigheid in de aula kunt organiseren of zelf je dierbare overledene kunt verzorgen.

Bij alles is het streven een heel persoonlijke uitvaart vorm te geven voor een budgetvriendelijke prijs. Zo is er al voor 1685 euro een eenvoudig persoonlijk afscheid mogelijk. Kijk daarom ook op de sites budgetbegrafenis.nl en budgetcrematie.nl.

Het hoofdkantoor van Top uitvaarten is gevestigd in Amsterdam. Voor het begeleiden van uitvaarten werken wij met zeer ervaren uitvaartbegeleiders bij u in de buurt.


Contact

Bezoekadres  :  Domselaerstraat 112
1093MA  Amsterdam
Postadres  :  Postbus 93556
1090EB  Amsterdam
E-mail  :  info@top-uitvaarten.nl
Web  :  www.top-uitvaarten.nl
Telefoon  :  088- 848 82 27
Mobiel  :  06 - 48 97 4500

Foto's:

Overlijden in regio Groningen melden?
Bel nu direct: 050 - 820 0674