Alles over een uitvaart in Groningen

Keuze uitvaartondernemer Groningen

In Groningen zijn tientallen uitvaartondernemers actief. Allemaal hebben ze hun eigen manier van werken, persoonlijkheid en tarief. Het is soms heel lastig om te kunnen bepalen welke uitvaartondernemer het beste bij je past. Bij de keuze van een uitvaartondernemer kan een eventuele uitvaartverzekering ook een rol spelen.

Zoek je direct een uitvaartondernemer? Bel dan direct de dienstdoende uitvaartverzorger in regio Groningen op nummer: 050 - 820 0674. Er zit dag en nacht iemand klaar om je te helpen.

Het is om meerdere redenen heel belangrijk dat families kiezen voor de juiste uitvaartondernemer. Het komt nog steeds voor dat nabestaanden na een sterfgeval zomaar de eerste de beste uitvaartondernemer bellen en hem of haar de opdracht geven om de uitvaart te verzorgen. Als de familie de uitvaart daarna met de uitvaartondernemer moet regelen komt men er achter dat ze helemaal geen klik hebben met de uitvaartverzorger. Het regelen van een uitvaart is een heel emotioneel en intiem gebeuren. Het is juist dan van het aller grootste belang dat nabestaanden te maken hebben met een uitvaartondernemer die ze vertrouwen en die bij hen past.

Uitvaartverzekering

Als de overledene een naturaverzekering heeft dan wil de verzekeraar de uitvaart het liefst zelf uitvoeren. Maar de familie is geheel vrij om zelf te kiezen wie de uitvaart gaat verzorgen.

Omdat wij heel efficiënt kunnen werken liggen onze tarieven veel lager dan die van de grote uitvaartverzekeraars. Wij zorgen er ook altijd voor dat nabestaanden eerst een kostenbegroting van ons ontvangen voordat de opdracht voor de uitvaart wordt ondertekend. Zo weet je zeker dat je na de uitvaart niet wordt geconfronteerd met onverwachte extra kosten.

Bel voor meer informatie geheel kosteloos en vrijblijvend met nummer 050 - 820 0674 (24/7)

Wat doet een uitvaartondernemer?

Een goede uitvaartondernemer is iemand die creatief, stressbestendig en sterk is in het organiseren van zaken. De uitvaartondernemer gaat na het overlijden samen met de nabestaanden bezig om de uitvaart te organiseren. In korte tijd moeten er heel veel zaken worden geregeld en zal de familie heel wat keuzes moeten maken. De uitvaartverzorger houdt het overzicht en zorgt er voor dat alles tot in detail wordt geregeld.

Na een overlijdensmelding zal de uitvaartverzorger de familie bezoeken. In het eerste gesprek wordt de eerste planning gemaakt, denk dan aan de keuze tussen een begrafenis of een crematie, de kist of opbaarplank. In het eerste of één van de volgende gesprekken zal ook worden gekeken naar de dag en het tijdstip van de uitvaart.

De uitvaartverzorger zal zorgen voor de laatste verzorging van de overledene. Soms wil de familie de laatste verzorging zelf geven of willen ze dit samen met de uitvaartverzorger doen. Het is aan de familie om te bepalen hoe dit wordt geregeld. De uitvaartverzorger zal ook met de familie gaan kijken naar de opbaring van de overledene. Wordt de overledene thuis opgebaard of in een uitvaartcentrum? Wanneer en hoe vaak mogen belangstellenden langs komen bij de overledene etc.

Een andere belangrijk punt is het opstellen van de rouwbrieven en de rouwadvertenties en de verspreiding hiervan. Ook wordt samen met de familie gewerkt aan de invulling van de plechtigheid, denk dan aan wie er wat gaan vertellen tijdens de plechtigheid, de muziek en de locatie van de uitvaartplechtigheid in Groningen. Ook de condoleance moet worden georganiseerd. De uitvaartondernemer zal samen met de familie kijken hoe ze deze willen invullen. In het hoofdstuk locaties voor de condoleance in Groningen staan voorbeelden van mooie locaties waar de uitvaart gehouden kan worden. Dat kan bijvoorbeeld in het crematorium of in het uitvaartcentrum, maar het kan ook in een kroeg op de Grote Markt.

Naast de hierboven genoemde zaken moet er nog veel meer worden geregeld, denk bijvoorbeeld aan het doen van Aangifte van overlijden bij de gemeente Groningen. Een van de belangrijke kenmerken van een goede uitvaartondernemer is dat hij of zij vooral dat doet wat de familie wil. Sommige uitvaartondernemers hebben een vast stramien in hun hoofd welke ze keer op keer uitvoeren. Zo wordt eigenlijk elke uitvaart hetzelfde. Een goede uitvaartondernemer luistert naar de familie, adviseert maar is vooral niet de gene die bepaalt wat er moet gebeuren.

Overlijden in regio Groningen melden?
Bel nu direct: 050 - 820 0674