Alles over een uitvaart in Groningen

Keuze uitvaartondernemer Groningen

In Groningen zijn tientallen uitvaartondernemers actief. Allemaal hebben ze hun eigen manier van werken, persoonlijkheid en tarief. Het is voor nabestaanden soms heel lastig om te kunnen bepalen welke uitvaartondernemer ze het beste kunnen benaderen voor de uitvaart van hun dierbare. Bij de keuze van een uitvaartondernemer kan een eventuele uitvaartverzekering ook een rol spelen.

Het is om meerdere redenen heel belangrijk dat families kiezen voor de juiste uitvaartondernemer. Het komt nog steeds voor dat nabestaanden na een sterfgeval zomaar de eerste de beste uitvaartondernemer bellen en hem of haar de opdracht geven om de uitvaart te verzorgen. Als de familie de uitvaart daarna met de uitvaartondernemer moet regelen komt men er achter dat ze helemaal geen klik hebben met de uitvaartverzorger. Het regelen van een uitvaart is een heel emotioneel en intiem gebeuren. Het is juist dan van het aller grootste belang dat nabestaanden te maken hebben met een uitvaartondernemer die ze vertrouwen en die bij hen past.

Uitvaart vanaf 1.350 euro

In Groningen kan je al een compleet verzorgde uitvaart regelen vanaf 1.350 euro. Binnen dit pakket vallen onder andere het overbrengen van de overledene naar een uitvaartcentrum en het crematorium. Het verzorgen van de overledene en de crematie. Na een maand kan je bij het crematorium de as van de overledene ophalen.

Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/direct of bel met nummer 050 - 820 0674

Intiem afscheid
Het is ook mogelijk om een persoonlijke en toch goedkope uitvaart te regelen waarin ruimte is voor een kort afscheid. Pakket ‘Intiem’ biedt de mogelijkheid voor een kort afscheid met maximaal 12 personen een uur voor de crematie. Je kan dit afscheid naar eigen inzicht invullen om zo op persoonlijke en passende wijze afscheid te nemen en nog even bij de overledene te zijn.

Pakket intiem kan je al regelen vanaf 1.895 euro. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/intiem of bel met nummer 050 - 820 0674

Uitgebreid afscheid
Het is ook mogelijk om voor een scherp tarief een compleet verzorgde uitvaart te regelen. Inclusief een rouwbezoek (een uur voor de crematieplechtigheid), een plechtigheid in de aula van het crematorium en een condoleance met koffie en thee. Vanaf de dag van de melding zal een uitvaartverzorger je helpen om alle wensen voor het afscheid te bespreken.

Pakket uitgebreid kan je regelen vanaf 3.750 euro. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/uitgebreid of bel met nummer 050 - 820 0674

Begrafenis in Groningen

Een begrafenis is doorgaans wat duurder dan een crematie. Dit prijsverschil zit hem in de kosten die door de begraafplaats in rekening worden gebracht voor de grafrechten en het onderhoud. Budgetcrematie.nl kan een begrafenis regelen vanaf 1.850 euro. Dit is inclusief een begrafenis in een algemeen graf voor de duur van tien jaar. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een ander graf.

Kijk voor de mogelijkheden op www.budgetbegrafenis.nl of bel met nummer 050 - 820 0674.

Uitvaartverzekering

Als de overledene een naturaverzekering heeft dan wil de verzekeraar de uitvaart het liefst zelf uitvoeren. Maar de familie is vrij om eventueel toch te kiezen voor een andere uitvaartonderneming. Men moet er dan wel rekening mee houden dat de verzekeraar waarschijnlijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Het is daarom verstandig om eerst even te bellen met de verzekeraar om te vragen welk bedrag er zal worden uitgekeerd. Het kan een optie zijn om de uitvaartondernemer van keuze het bedrag voor te leggen welke zal worden uitgekeerd door de verzekeraar. Mogelijk dat de uitvaartondernemer bereid is om de uitvaart voor dat bedrag te verzorgen.

Als de overledene een kapitaalverzekering heeft dan zal de verzekeraar (maximaal) het in de polis overeengekomen bedrag uitkeren voor de kosten van de uitvaart. Uitgebreide informatie over uitvaartverzekeringen kunt u lezen op www.uitvaartverzekering.com.

Wat doet een uitvaartondernemer?

Een goede uitvaartondernemer is iemand die creatief, stressbestendig en sterk is in het organiseren van zaken. De uitvaartondernemer gaat na het overlijden samen met de nabestaanden bezig om de uitvaart te organiseren. In korte tijd moeten er heel veel zaken worden geregeld en zal de familie heel wat keuzes moeten maken. De uitvaartverzorger houdt het overzicht en zorgt er voor dat alles tot in detail wordt geregeld.

Na een overlijdensmelding zal de uitvaartverzorger de familie bezoeken. In het eerste gesprek wordt de eerste planning gemaakt, denk dan aan de keuze tussen een begrafenis of een crematie, de kist of opbaarplank. In het eerste of één van de volgende gesprekken zal ook worden gekeken naar de dag en het tijdstip van de uitvaart.

De uitvaartverzorger zal zorgen voor de laatste verzorging van de overledene. Soms wil de familie de laatste verzorging zelf geven of willen ze dit samen met de uitvaartverzorger doen. Het is aan de familie om te bepalen hoe dit wordt geregeld. De uitvaartverzorger zal ook met de familie gaan kijken naar de opbaring van de overledene. Wordt de overledene thuis opgebaard of in een uitvaartcentrum? Wanneer en hoe vaak mogen belangstellenden langs komen bij de overledene etc.

Een andere belangrijk punt is het opstellen van de rouwbrieven en de rouwadvertenties en de verspreiding hiervan. Ook wordt samen met de familie gewerkt aan de invulling van de plechtigheid, denk dan aan wie er wat gaan vertellen tijdens de plechtigheid, de muziek en de locatie van de uitvaartplechtigheid in Groningen. Ook de condoleance moet worden georganiseerd. De uitvaartondernemer zal samen met de familie kijken hoe ze deze willen invullen. In het hoofdstuk locaties voor de condoleance in Groningen staan voorbeelden van mooie locaties waar de uitvaart gehouden kan worden. Dat kan bijvoorbeeld in het crematorium of in het uitvaartcentrum, maar het kan ook in een kroeg op de Grote Markt.

Naast de hierboven genoemde zaken moet er nog veel meer worden geregeld, denk bijvoorbeeld aan het doen van Aangifte van overlijden bij de gemeente Groningen. Een van de belangrijke kenmerken van een goede uitvaartondernemer is dat hij of zij vooral dat doet wat de familie wil. Sommige uitvaartondernemers hebben een vast stramien in hun hoofd welke ze keer op keer uitvoeren. Zo wordt eigenlijk elke uitvaart hetzelfde. Een goede uitvaartondernemer luistert naar de familie, adviseert maar is vooral niet de gene die bepaalt wat er moet gebeuren.